27 Μαΐ 2008

Το "πανηγυράκι" της Eurovision

Κάθε χρόνο λίγο πριν και λίγο μετά τον διαγωνισμό της Eurovision βγαίνουν μαινόμενοι στα μέσα ενημέρωσης (τώρα μας προέκυψαν και τα blogs) επώνυμοι και ανώνυμοι και ωρίονται για την συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό.

Κύριοι, σας βαρεθήκαμε...

Λοιπόν η Παπαρίζου, ο Σαρμπέλ, η Καλομοίρα (ιδιαίτερα σεμνά παιδιά ως επί το πλείστον) δεν επιδιώκουν να συγκριθούν με το Νόμπελ του κ. Ζερεφού ούτε με τον Σεφέρη. Όμως συμμετέχουν σε ένα γεγονός που πρακτικά παρακολουθούν όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι.

Στην τηλεόραση και τα ΜΜΕ γενικότερα παρελαύνουν καθημερινά εικόνες που προσβάλλουν την αισθητική μας πολύ περισσότερο από ένα δροσερό κορίτσι που τραγουδά και χορεύει.

Οι κύριοι που σχολιάζουν αναφέρουν ότι τα περισσότερα τραγούδια ήταν απαράδεκτα. Άρα είδαν όλο τον διαγωνισμό (πιθανότατα και τους ημιτελικούς) για να κρίνουν. Τους υποχρέωσε κανείς.

Τέλος να αναφέρω πως η συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision είναι κατά τεκμήριο κερδοφόρα για την δημόσια τηλεόραση που κατακλίζεται από διάφορα αμφιβόλλου αισθητικής προγράμματα των οποίων την παραγωγή πληρώνουμε εμείς.

Αφήστε μας λοιπόν να δούμε αυτό το "πανηγυράκι" όπως το αποκαλείτε και αν δεν σας αρέσει απλά μην το βλέπετε. Ακόμα και αν είναι σκουπίδι, δεν είναι πια και το τελευταίο σκουπίδι που έμεινε στην τηλεόραση. Είναι πάντως ένα εξαιρετικά δημοφιλές ... σκουπίδι, για να είναι σκουπίδι.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου, κάνεις ένα λάθος. Δεν κάνει κανείς σίγκριση των Νόμπελ με την Γιουροβίζιον, γιατί απλά πρόκειται για σουβλάκια και χαβιάρι.
Κάνουμε σίγκριση της προβολής που έχουν τα δύο αυτά γεγονότα. Ένα Νόμπελ δίνεται σε κάποιον, γιατί οι έρευνες που έχει κάνει, θα βοηθήσουν σε κάτι, που θα ωφελήσει όλους μας. Ένα Νόμπελ ιατρικής π.χ., θα δωθεί γιατί οι έρευνες κάποιου για τον καρκίνο, θα ωφελήσουν όλους μας. Αν η Παπαρίζου ή ο Σαρμπέλ ή η Καλομοίρα κερδίσουν την Γιουροβίζιον, θα ωφελήσουν μόνο τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, με τα συμβόλαια που θα κλίσουν.
Αυτή είναι η διαφορά.Ότι η Γιουροβίζιον δεν προσφέρει τίποτα σε σένα και σε μένα, ενώ οι ιατρικές ή άλλου είδους ανακαλύψεις ενός που θα βραβευτεί με Νόμπελ,μπορεί να μας αλλάξουν τη ζωή.

Dimmy the Greek είπε...

Ένα μόνο σχόλιο στην σωστή σου παρέμβαση.

Η αξιολόγηση γεγονότων όπως η EUROVISION γίνεται με βάση το τι είναι η EUROVISION: Ένα τηλεοπτικό γεγονός.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αηδίες που βλέπουμε στην τηλεόραση (ενίοτε πληρώνοντας κιόλας μερίδιο στην παραγωγή τους) η Καλομοίρα ήταν τουλάχιστον καλόγουστη.

Έαν λοιπόν όντως ισχύει ότι η ΕΡΤ βγαίνει και κερδοφόρα από την διαδικασία, εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου

pronova είπε...

αγαπητε φιλε δεν ειναι τουλαχιστον ειρωνια να πληρωνεις φόρους στο κράτος για να δινει (στη συγκεκριμενη περίπτωση)εκατομυρια στην προωθηση της εκαστοτε Παπαρίζου,την ωρα που ο μεσος Ελληνας δουλευει για 600 και 700 Euro? Εμεις δηλ δεν είμαστε "καλα" και "σεμνα" παιδια που προτιμάμε (ΝΑΙ) να έχουμε ως πρότυπα τον Ζερεφο και ΟΧΙ αυτους που θα μας επιβάλλουν με το στανιό???Εκτός και αν όπως λες δεν σε νοιάζει τιποτα οποτε παω πάσο...

frank είπε...

Τουλάχιστον κάποιος που μπορεί να επιχειρηματολογήσει με σωστό τρόπο. Παρ' όλα αυτά στο πνεύμα της υπόθεσης είσαι εντελώς λάθος για τους λόγους που αναφέρουν οι "ανώνυμος" και "pronova". Σωστό το σχόλιό σου σχετικά με τα τηλεοπτικά σκουπίδια, μόνο που η σύγκριση με το eurovision (trash) tv show δεν τοποθετεί το τελευταίο σε πλεονεκτική θέση. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Συμφωνώ επίσης και με τα περισσότερα σχετικά με κάποιους από εκείνους που κριτικάρουν το θεσμό, μια και κοντεύουν να γίνουν γραφικότεροι από τους υποστηρικτές τους. Τέλος αν γνώριζες ποιές χώρες παίρνουν στα σοβαρά αυτόν το "θεσμό", τότε θα καταλάβαινες ποιό είναι το επίπεδο παιδείας στη δύστυχη Ελλαδίτσα!