2 Ιουν 2008

Γιατί οι φοιτητές κάνουν καταλήψεις;‏ Νο 2

Όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο το σχόλιο μου για τα γεγονότα στο πανεπιστήμιο κινητοποίησε (στο Press-gr όπου δημοσιεύτηκε) μία σειρά από αντανακλαστικά:

Αγωνιζόμενοι φοιτητές αντέδρασαν γιατί η ρύθμιση αποτελεί κομμάτι ενός κατά την κρίση τους κακού νόμου. Αυτό αποτελεί μέρος μίας υγιούς καθαρά πολιτικής συζήτησης για το πως θέλουμε το Πανεπιστήμιο. Ομολογώ ότι και εγώ προβληματίζομαι γιατί η μή ψήφος από οργανωμένες ομάδες από την στιγμή που σταθμίζονται οι ψήφοι αδυνατίζει σε κάποιο βαθμό την διεκδίκηση

Καλόπιστοι ή λιγότερο καλόποστοι κριτές σχολιάζουν θετικά ή αρνητικά.

Παιδιά έχουμε όλο τον καιρό να συζητάμε πολιτικά για το τι Πανεπιστήμιο θέλουμε. Ας προσπαθήσουμε όμως όλοι μαζί να αποβάλλουμε από το Πανεπιστήμιο:

1. Κάποιους τύπους που εκμεταλεύονται το άσυλο για να βγάζουν πολλά λεφτά
2. Αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο και με οποιαδήποτέ έννοια δημοκρατικής έκφρασης αλλά το μόνο που τους νοιάζει είναι η προσωπική προβολή και ο έλεγχος των μαζών

Και επειδή κάποιοι θα προλάβουν να πουν ότι κάνω προβοκάτσια, ή είμαι όργανο παρακρατικών μηχανισμών... καμμία σχέση με αυτά.

Πριν παρασυρθείτε από τον πειρασμό να βρίσετε σκεφτείτε για 5 λεπτά όσα γράφω.

Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε τι λέω, δεν πειράζει...

2 σχόλια:

Διονύσης είπε...

Πολύ απλά κάνουν καταλήψεις γιατί εκμεταλλεύονται την αδιαφορία της πλειοψηφίας των φοιτητών. Aν το 10% των ανεξάρτητων φοιτητών κάθε σχολής πήγαινε στις γενικές συνελεύσεις δεν θα γίνονταν ποτέ καταλήψεις.

geo είπε...

tha itan poli kalitera an oi fitites koitousan perisotero tis spoudes tous kai ligotero tis neolees pou skopo exoun tin psifothiria.giati sti ellada exoun komatophisi ta panta kai mas exoun katarakosi.