29 Ιαν 2010

Για την επιλογή της διοίκησης της ΕΡΤ

Διάβασα κριτικές για την επιλογή του νέου προέδρου της ΕΡΤ και έχω κάποια απλά σχόλια:

1. Για κάποιους, παρά τα χάλια στα οποία σε κάποιο βαθμό μας οδήγησε ο κομματισμός σε διάφορα επίπεδα, εξακολουθεί να αποτελεί η κομματική δραστηριότητα και συνέπεια προυπόθεση για να λάβει κάποιος δημόσια θέση.
2. Γιατί και για πόσο θα πρέπει ο βασικός ρόλος της κρατικής τηλεόρασης να είναι η προβολή του κυβερνητικού έργου; Αν είναι έτσι να πληρώνουν τα έξοδα της ΕΡΤ το κυβερνών κόμμα και οι υπουργοί προσωπικά (δεν λέω η κυβέρνηση γιατί και αυτή εμείς την πληρώνουμε)
3. Διάβασα την ανάρτηση και κατάλαβα ότι ο επιλεγόμενος είναι κανένας γιατρός ή αγρότης και δεν ξέρει το αντικείμενο. Μετά διάβασα το βιογραφικό του πλούσιο σε δραστηριότητα στην τηλεόραση.

Προφανώς αυτοί που αντιδρούν είναι κομματικά στελέχη στην ΕΡΤ και βασική τους απαίτηση είναι η διοίκηση να λειτουργήσει με βάση το πράσινο προφίλ των στελεχών και υπαλλήλων.
Όταν ο κ. Παπανδρέου επέλεξε σχετικά χαμηλού επιπέδου "πράσινους" περιφερειάρχες μας απογοήτευσε. Σήμερα αισθάνομαι ότι κάπου αποκαταστάθηκε.

Εξακολουθώ και διατηρώ μεγάλες επιφυλάξεις όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης σε πολλά επίπεδα όμως σε επίπεδο διαδικασιών επιλογής στελεχών οφείλω να δεχτώ ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά.

Σημασία βέβαια έχει και οι επιλογές να δώσουν νέο αίμα στην διοίκηση και πραγματικές μεταρυθμίσεις.

Συγκρατηθείτε μερικοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: