6 Οκτ 2008

Ειδήσεις και "ειδήσεις"

Για μία ακόμα φορά θα καταπιαστώ με το θέμα των ειδήσεων που μας σερβίρουν τα μεγαλύτερα από τα ΜΜΕ. Η κατάσταση όσον αφορά την αντικειμενικότητα πάει από το κακό στο χειρότερο.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τις πολιτικές μας πεποιθήσεις, τις προτιμήσεις μας όσον αφορά το κόμμα που θέλουμε να κυβερνάει την χώρα και ασκούμε ενίοτε στον κύκλο μας μία πολιτική ρητορική για να "διαφημίσουμε" τον φορέα που μας εκφράζει.

Θα πρέπει, όσο και να είναι ομολογουμένως πολύ δύσκολο να βρούμε αντικειμενικές πηγές πληροφόρησης, να μην κοροιδεύουμε τουλάχιστον τον εαυτό μας για την αλήθεια. Και η αλήθεια τις περισσότερες φορές είναι μία.

Ακούσαμε αυτές τις μέρες διάφορα σχόλια για το θέμα Δαϊλάκη. Εφόσον δεν είμαι ψηφοφόρος στη Δράμα, δεν με αφορά το ποιόν του κυρίου. Όμως το να λοιδορώ ή και να βρίζω κάποιον που απλά διατηρεί με φανατισμό πίστη στην παράταξη που τον ανέδειξε δείχνει, σκόπιμη ή όχι, στρέβλωση της πολιτικής κρίσης. Ενδεχομένως κάποιοι να επιθυμούν για διάφορους λόγους να δουν προβλήματα στην μία ή την άλλη παράταξη για να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις. Όμως μέχρι εκεί...

Το να ισχυριζόμαστε ότι για όλα τα προβλήματα φταίει η διεθνής οικονομική κρίση είναι μία άλλη στρέβλωση. Φυσικά και δεν πάνε καλά τα οικονομικά του κράτους αφού η κυβέρνηση απέτυχε, ή δεν πέτυχε επαρκώς, να ελέγξει την σπατάλη του δημόσιου χρήματος.

Το να ισχυριζόμαστε ότι η προτεινόμενη λύση στην Ολυμπιακή είναι ατυχής (με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα πετύχει) είναι επίσης στρέβλωση. Εκτός αν μας αρέσει να πληρώνουμε το μερίδιο μας στο καθημερινό έλλειμα του 1 εκατ. €.

Το να ισχυριζόμαστε ότι το σκάνδαλο της SIEMENS έληξε ξαφνικά τον Μάρτιο του 2004 είναι πιθανόν αφελές αν και δεν έχουμε σαφείς αποδείξεις για το αντίθετο.

Θα κάνουμε πολύ καλό στην χώρα και κυρίως στους εαυτούς μας αν προσπαθούμε να βλέπουμε τα γεγονότα από μία απόσταση γιατί αλλιώς γινόμαστε ποδοσφαιρικοί οπαδοί που πιστεύουν πως ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να κερδίζει και όταν αυτό δεν συμβαίνει συμβαίνει ένα από τα παρακάτω:

1. Τα πήρε ο διαιτητής
2. Είναι στραβό το χορτάρι
3. Φταίει ο καιρός

1 σχόλιο:

geo είπε...

i katantia auti tou fanatismou mias ideologias einai distixos lathos se auti ti periptosi tis elladas.oloi sou lene ti tha exeis alla kaneis ti tha thisiasis.prepi na skeftoume os exeis
exoume provlimata kai xriazomaste liseis.otan arxisoume na linoume ta provlimata mas kai arxizei na kalitereuei i piotita zois mas tote tha prepei na arxisoume na psaxnoume gia ideologies kai filosofies.